Logo bredavandaag.nl
Braakliggend terrein Frankenthalerstraat.
Braakliggend terrein Frankenthalerstraat. (Wijnand Nijs)

Onderzoek naar nieuwe woonwijk Frankenthalerstraat

  Economie

BREDA - WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling willen  zo’n 300 woningen bouwen op het gebied bij tussen de Frankenthalerstraat en de Oosterhoutse busbaan. Hiervoor tekenen ze binnenkort een intentieovereenkomst met de gemeente.


Onderdeel van deze intentieovereenkomst is een uitgebreid onderzoek naar onder meer fijnstof, de bestaande flora en fauna in het akkergebied en geluid. Het terrein ligt besloten tussen de busbaan/spoor, Kapittelweg en de Frankenthalerstraat.   

Het gebied heeft nu de bestemming agrarisch, dat moet omgevormd worden tot wonen.  “Dan willen wij daar zo’n 100 sociale huurwoningen gaan realiseren”, geeft een woordvoerder van WonenBreburg aan. Of het project kan doorgaan, met welke aantallen en op welke termijn is erg onder voorbehoud, vertelt ze. “Dat hangt van het onderzoek af.”

Uiterlijk januari 2019 laat de combinatie aan de gemeente weten of het plan haalbaar is. “Het licht kan ook al eerder op groen of rood gaan, maar dat hangt van de tussentijdse uitkomsten van het onderzoek af.”

Voor WonenBreburg is de locatie van belang om haar eigen doelstellingen voor de komende vier jaar te halen. “Wij hebben ons tot doel gesteld 1000 woningen te bouwen in Breda en Tilburg samen. Want er is veel behoefte aan betaalbare woningen. Dus wij willen graag.”

In Breda staan nog verschillende projecten op stapel, of zijn in aanbouw. Dat laatste geldt de Nieuwe Inslag, Vogelenzang Ginneken (18 sociale huurappartementen) en in de Driesprong (16 sociale huur) gaat nog gebouwd worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief