Logo bredavandaag.nl

Steeds meer boetiekjes kiezen voor Ginnekenweg

  Economie

BREDA- Today’s Favourites opende vorige week haar deuren. Daarmee is de Ginnekenweg weer een boetiek rijker. Deze straat is de laatste tijd erg in trek bij boetiek-eigenaren. Maar waarom? 


 “Je ziet inderdaad steeds meer unieke zaakjes en boetiekjes die zich vestigen in aan de Ginnekenweg,” zegt Maurice Vermeulen, verhuurder van diverse winkelpanden in Breda. “Ik denk ook dat het er alleen nog maar meer gaan worden.” Volgens Vermeulen heeft het meerdere redenen dat de Ginnekenweg zo in trek is bij boetiek-eigenaren. “De pandjes aan de Ginnekenweg lenen zich heel goed voor dit soort zaakjes. Ze zijn allemaal vrij klein en karakteristiek,” zegt hij. “Ook speelt het mee dat deze weg de aanlooproute is vanuit het zuiden. Dat is toch het wat duurdere deel van Breda en boetiekjes zijn vaak ook wat luxer/duurder.”

Ondanks dat er tegenwoordig veel webshops zijn, blijft het aantal zaakjes aan de Ginnekenweg toch groeien. “Mensen die komen naar de winkel omdat het leuker is dan online. Sommige winkels schenken drankjes en er is extra aandacht voor de klant. Een unieke shopbeleving.” 

 Jessica Amatsahip kan dat beamen. Zij opende afgelopen vrijdag een boetiekje aan de Ginnekenweg. “Vorig jaar november ben ik samen met Mariëlle Happe begonnen met een webshop. Dat ging heel goed en steeds meer klanten vroegen naar een stenen winkel.” De charmes van de Ginnekenweg hebben de twee eigenaresses doen kiezen voor een pandje op die locatie. “Ik kom zelf ook uit het Ginneken en vond dit altijd al een heel gezellig straatje. We zijn op zoek gegaan naar iets hier in de buurt en eigenlijk is het heel snel gegaan,” zegt Amatsahip. De dames hopen binnenkort nog meer winkels kunnen openen. “Onze winkel in aan de Ginnekenweg is eigenlijk een soort van try-out. We hopen snel te groeien.” 

 De Ginnekenweg is niet alleen unieke kledingwinkels rijk, ook verschillende restaurantjes en andere speciaalzaakjes hebben zich gevestigd op deze plek. Zo ook Pastis. Bij deze zaak kun je alles kopen wat je nodig hebt om lekker eten te maken en het mooi op te dienen. “De belangrijkste reden dat wij voor een pand gekozen hebben aan de Ginnekenweg is omdat we écht voor het pandje zijn gevallen,” zegt Marie Christine Sonneveldt, een van de eigenaresses van Pastis. “En we wilden ons gewoon graag in deze straat vestigen, omdat er hier zoveel bijzondere zaakjes op een rijtje zitten.”

Volgens Sonneveldt is het shoppen in de Ginnekenweg anders dan in het centrum. “In het centrum heb je wat meer massapubliek. Hier heeft iedere klant echt een gezicht. Dat zorgt voor een hele persoonlijke shopervaring.” Toch denkt ze dat dat boetiekjes het in heel de stad goed zouden doen en niet alleen in het aan de Ginnekenweg. “De persoonlijke aandacht die je krijgt in boetiekjes wil iedereen, dus waarom alleen hier?” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief