Logo bredavandaag.nl
Evenementencomplex Breepark in aanbouw, 21 april 2017.
Evenementencomplex Breepark in aanbouw, 21 april 2017. (Wijnand Nijs)
Breepark

Openingsweek Breepark gaat niet door; gemeente verleent geen vergunning

  Economie

BREDA - De door vrijetijdspark Breepark geplande openingsweek gaat niet door. Dat meldt Breepark dinsdagavond. Het nieuwe leisurepark had een feestelijke opening gepland met allerlei activiteiten in de periode van donderdag 12 tot en met woensdag 18 oktober.  


Lees ook burgemeester over afblazen feestweek: 'Betreur situatie, maar veiligheid niet op orde'

"De aangevraagde evenementenvergunning zal door Gemeente Breda helaas niet worden verleend en de openingsweek zal hierom worden afgeblazen", aldus Breepark in een persbericht. "De mensen die kaarten voor de evenementen hadden krijgen allemaal woensdag een e-mail", geeft woordvoerder Maartje Jansen aan. Volgens haar is het te vroeg om aan te geven of onderdelen van de openingsweek op een later moment toch kunnen plaatsvinden. 

"De veiligheid van de bezoekers staat voorop", stelt Breepark. Dit is een standpunt dat zowel bij Gemeente Breda als bij Breepark geldt. Gemeente Breda vindt dat er bij de laatste keuringen nog verschillende punten in het gebouw niet ver genoeg klaar zijn om de evenementen plaats te laten vinden. "En kan om deze reden dan ook geen evenementenvergunning verlenen. De optie waarbij enkel de reeds goedgekeurde evenementenhal betrokken zou worden bij de activiteiten is vanuit de Gemeente gezien geen optie voor deze openingsweek."

Breepark betreurt uiteraard dit besluit. Algemeen directeur Henry Martens: “We keken met het personeel en alle partijen enorm uit naar de opening. De opbouw van het podium was in volle gang en de barren werden al ingericht. Het is een enorme teleurstelling dat we nu geen groen licht krijgen. Maar als de Gemeente vindt dat het de veiligheid van de bezoekers niet kan garanderen, dan hebben we dat te respecteren.”

Breepark kijkt nu samen met Gemeente Breda naar het volgende keurmoment. Het gebouw wordt nu gereed gemaakt om de Trouwbeurs te laten plaatsvinden. Die staat gepland voor 21 en 22 oktober.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief