Logo bredavandaag.nl
De jury van de verkiezing Beste Binnenstad bezoekt Breda.
De jury van de verkiezing Beste Binnenstad bezoekt Breda. (Bregje Kop)

Jury ‘De Beste Binnenstad’ wandelt, fietst en vaart door Breda

  Economie

BREDA - Over ongeveer een maand wordt bekend of Breda zich ‘De Beste Binnenstad’ van Nederland mag noemen. Deze vrijdag bezoekt de jury de stad om een indruk te krijgen van de stad.


Breda zit samen met Arnhem in de finale om ‘De Beste Binnenstad’ te worden. De jury legt deze vrijdag een speciale route af, zodat zij nog een beter beeld krijgt van de stad.

Het gezelschap arriveerde eerder vandaag op het station. Vanuit het station vertrokken de juryleden wandelend richting de Willemstraat, daarbij onder meer begeleid door wethouders Marianne de Bie, Boaz Adank en Miriam Haagh en centrummanager Koert Vermeulen. Vanaf daar vervolgden zij hun route per fiets langs het Valkenberg door de Sophiastraat en de Boschstraat richting Vlaszak.

Vanuit Vlaszak liep de jury door de Veemarktstraat door richting de Grote Markt. Daar splitste de groep in drie delen. Deze drie groepen eindigden de route met een rondvaart. Na het afleggen van de route begaf de jury zich naar Hotel Nassau, waar zij korte gesprekken voerde met de verschillende betrokkenen.

Opo 23 november maakt de jury bekend welke stad met de titel aan de haal gaat.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief