Logo bredavandaag.nl
Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen.
Op het dak van basisschool Noorderlicht liggen sinds begin 2016 160 zonnepanelen. (Wijnand Nijs)

Gemeente en Vve’s sluiten deal voor verduurzamen woningen

  Economie

BREDA - De gemeente Breda heeft samen met buurman Oosterhout een duurzaamheids overeenkomst getekend met een platform voor Verenigingen van Eigenaren. Deze Green Deal VvE-POWER, waarbij VvE POWER staat voor Vereniging van Eigenaren Platform Op Weg naar Energieneutraliteit Regio Brabant, moet leiden tot verregaande CO2-reductie en energieneutrale woningen.


De partijen willen samen invulling geven aan de ambities uit het Energieakkoord, de internationale klimaatverdragen en de energieagenda 2017.

Dat moet gebeuren door energiebesparing en opwekking van duurzame energie. “Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) vertegenwoordigen een substantieel deel van de gebouwde omgeving. Verduurzaming brengt voor VvE’s complexe vragen met zich mee op juridisch, technisch en financieel gebied. De Green Deal VvE Power Brabant helpt hen met advies en bij het proces”, aldus de gemeente.

Een van de maatregelen is het vervangen van aardgas als energiebron. Alle VvE-beheerders, VvE-besturen, gemeenten en bewoners kunnen zich aansluiten bij de Green Deal VvE Power Brabant. “Het doel is ook om leden van een VvE, bewoners van bijvoorbeeld een appartementengebouw, bewust te maken van het belang van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. En hen op weg te helpen bij het zetten van stappen op weg naar een mooier, comfortabeler, toekomstbestendig en energieneutraal complex.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief