Logo bredavandaag.nl
Voormalig KPN-gebouw Oude Vest.
Voormalig KPN-gebouw Oude Vest. (Wijnand Nijs)

KPN-gebouw (oude postkantoor) staat te koop

  Economie

BREDA - Het voormalige KPN-gebouw aan de Oude Vest staat vanaf begin 2018 te koop. Huidige eigenaar WonenBreburg wil van het pand af omdat het niet past binnen toekomstplannen van de woningcorporatie.


De verkoop van het KPN-gebouw is later dan gepland, want de nodige tender (afwegingsprocedure red.) uitschrijven duurde langer dan verwacht. WonenBreburg zou daarbij graag alle scenario’s willen afwegen. Ingrid van Loon, woordvoerder WonenBreburg, voegt toe: “Het duurde iets langer, omdat we goede voorbereiding bij de uitzetting willen, evenals om na te gaan wat wij precies met het oude KPN-gebouw willen doen.” De ondernemers die momenteel delen van het oude postkantoor huren krijgen daardoor de kans om hun contract te verlengen tot de zomer van 2018.

Er hebben zich nog geen potentiële kopers gemeld. Ook is nog niet duidelijk wat de bestemming wordt: “Dat is aan de koper zelf.” WonenBreburg weet wel waar de opbrengst van de verkoop naar toe gaat: “De 16 appartementen die bij De Driesprong worden gebouwd, maar ook twee plekken waar WonenBreburg wil ontwikkelen rondom het Dr. Struyckenplein.”

Medio augustus overwoog de woningcorporatie meerdere scenario’s voor het oude postkantoor. Nu blijkt dat WonenBreburg ervoor kiest om geen actieve rol te nemen in de verdere ontwikkeling van het gebouw. Eerdere plannen voor het pand, zoals de combinatie van woningen en winkels in samenwerking met MAB Development, liepen op niets uit.

WonenBreburg is sinds 2005 eigenaar van het pand, wat in eerste instantie onderdeel was van de plannen van Mols Parking.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief