RoomRaccoon kanshebber finale Breda StartUp Award

  Economie

BREDA - Eerder al winnaar van de Horecava 2017 publieksprijs voor innovatie; het Bredase bedrijf RoomRaccoon biedt alles-in-een software-oplossingen aan kleine hotels en B&B’s. Dinsdagavond gaan zij tegen ExRobotics en De Röntgendokters strijden in de finale van de Breda StartUp Award 2017.


Doorgaans is een wasbeer (raccoon in het Engels red.) in combinatie met leefruimtes op z’n minst een spannende YouTube reality-TV waard. Toch ziet mede-oprichtster, Nadja Buckenberger, het beestje als een symbool voor slimheid en probleemoplossend vermogen: “Door het woord ‘raccoon’ te plaatsen in onze naam, vonden wij iets dat echt past bij onze visie. Het huidige aanbod aan hotel management software blijkt namelijk nogal stoffig en ouderwets. Wij willen daar slimme oplossingen voor bieden; een wasbeer staat daar wel om bekend.”

Buckenberger is zelf ook eigenaresse van een hotel en biedt bij RoomRaccoon voor de honderden internationale klanten een totaalpakket dat gemaakt is vanuit een praktisch opzicht: “Het is realistisch dat je met klanten tegen problemen aanloopt. Dan is het wel zo fijn dat de software specifiek geschreven is vanuit hun wensen, in plaats van strikt vanuit de expertise van programmeurs.”

Waarom zij de Breda StartUp Award moeten winnen? Daar is Buckenberger erg nuchter over: “Ik denk niet dat wij gaan winnen. Ik gun het echt aan de andere partijen, want ze hebben echt mooie diensten. Het is vooral een mooi moment om verder aan mijn pitch te werken haha!”

Naast een actieve klantenwerving in Groot-Brittannië, breidt RoomRaccoon uit naar onder andere Portugal en zoekt daar nog een verkoopagent. Het bedrijf biedt de software momenteel nog in vier talen en hoopt in de nabije toekomst dit aantal flink te verhogen.

Het initiatief Breda StartUp Award is een samenwerking van Starterslift, Gemeente Breda en Businesscoach Breda. Geïnteresseerden konden zich gratis aanmelden voor de uitreiking via Eventbrite, de uitreiking vindt dinsdag plaats tussen 19.00 en 22.00.

Benieuwd naar de andere finalisten? Lees ook over De Röntgendokters en ExRobotics.