foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Werkgelegenheid Breda in 2017 met 2,5% toegenomen

  Economie

BREDA - De werkgelegenheid in Breda is het afgelopen jaar met 2,5 procent gegroeid. Dat meldt de Gemeente Breda. Dit sluit aan op de positieve werkgelegenheidscijfers van regio West-Brabant. Daar was de groei in 2017 2%.


In april 2017 waren er in totaal 101.902 banen in Breda. Dat zijn 2500 banen meer dan aan het begin van 2016. Het aantal bedrijven dat gevestigd is in Breda is ook flink toegenomen. Dit aantal nam afgelopen jaar namelijk met zeshonderd vestigingen toe. Daarmee kwam het totaal aantal bedrijfsvestigingen in april 2017 op 17.500.

Deze positieve groeicijfers zijn er niet zomaar, laat wethouder Boaz Adank in het bericht van Gemeente Breda weten. “We werken er hard aan. De steeds beter geoliede samenwerking tussen bedrijfsleven, gemeenten, regio’s en het onderwijs vervult daarin een sleutelrol”, aldus Adank in het bericht. “Want alleen als we onze krachten bundelen kunnen we écht verschil maken en behoren tot de economische top van Nederland. Zo stellen we de werkgelegenheid van onze stad veilig; ook voor onze kinderen en kleinkinderen.”

“De uitdaging waar we nu met elkaar voor staan is te zorgen dat werkzoekende optimaal kunnen profiteren van de groei van de economie en de banen die het oplevert”, laat Marianne de Bie, wethouder arbeidsmarkt in Breda, via hetzelfde bericht weten. “Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat die groei ten goede komt aan de grote groep werkzoekende. Er is maatwerk nodig om de kennis en opleiding van werkzoekenden te koppelen aan beschikbare banen bij bedrijven.”

 

 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief