Logo bredavandaag.nl
Kris en René Maas met juryvoorzitter Boris van der Gijp (links).
Kris en René Maas met juryvoorzitter Boris van der Gijp (links).

Prijs voor transformatie Gasthuyspoort nu echt binnen

  Economie

BREDA - Eigenaren Kris en René Maas van Maas-Jacobs Vastgoed hebben hem nu echt: de StiB-award voor de transformatie van het voormalige stadskantoor aan de Vlaszak naar woningen en commerciële ruimten. Het geheel gaat sinds de transformatie door het leven als Gasthuyspoort.


Maas-Jacobs Vastgoed kreeg van vakjury en publiek de Steden in Beweging (StiB) Award 2017. De prijswinst werd al bekendgemaakt op de laatste dag van Provada 2017, 1 juni, maar deze maandag  kwam juryvoorzitter Boris van der Gijp van mede-organisator Syntrus Achmea Real Estate & Finance naar Breda om de prijs te overhandigen.

Zowel de vakjury als de 550 mensen die gestemd hebben tijdens Provada 2017 kwamen tot dezelfde winnaar. Kris en René Maas zijn dolblij met de waardering. “Het is voor mij ook weer een bevestiging dat als je ergens je ziel inlegt, dan het dan extra succesvol wordt”, zegt René Maas. Tijdens het transformatieproject ging hij ieder weekend nog even in alle rust in het pand rondlopen. “Wat kan er nog beter, wat kunnen we nog meer doen.”

Kris Maas haalt nog maar eens aan dat het verlaten sociale dienstgebouw en stadskantoor ‘echt een rotte kies in Breda was. Mooi dat we dat hebben kunnen verbeteren’. In samenwerking met Bedaux de Brouwer Architecten in Goirle ontwikkelde eigenaar Maas-Jacobs Vastgoed een plan om het gebouw te transformeren tot 52 appartementen en elf grondgebonden woningen, plus 1.780 m2 aan commerciële ruimten. Daarbij werd het gebouw opgeknipt in drie delen, waarvan één deel wordt vervangen door een nieuw appartementengebouw. In het breedste middendeel werden ook vloeren gedeeltelijk uit het pand geknipt voor het aanleggen van een verhoogde binnentuin.

De elf grondgebonden woningen zijn inmiddels gerealiseerd en ook de commerciële ruimten met daarboven 33 koopappartementen zijn opgeleverd. Alle appartementen waren bij bouwstart reeds verkocht. De winkels zijn alle verhuurd aan lokale partijen. “Met plan Gasthuyspoort is een verloederde plek aan de rand van de binnenstad van Breda getransformeerd tot een bruisende locatie met allure”, aldus de jury.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief