Logo bredavandaag.nl
De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht.
De Bredase binnenstad is dezer dagen feestelijk verlicht. (Wijnand Nijs)

Breda wint titel Beste Binnenstad

  Economie

BREDA - Breda is gekozen tot Beste Binnenstad van Nederland. Dat is donderdagavond bekend geworden. 


“De Grote Kerk kleurt goud”, verwees burgemeester Paul Depla naar de verlichting van de Bredase trots, die de afgelopen week zilver kleurde. Depla noemt de behaalde titel het resultaat van de samenwerking tussen bewoners en ondernemers.

“Breda laat zien dat de bezoeker zich welkom voelt binnen de gezellige Brabantse stad”, aldus de vakjury, die vooral enthousiast is over de veelzijdigheid van de Bredase binnenstad, zowel op het gebied van functies als op het gebied van mobiliteit. “De stad kan vrijwel iedere doelgroep moeiteloos bedienen en kan zowel met de auto, de fiets, het openbaar vervoer als de boot bezocht en ontdekt worden.”

De jury is positief te spreken over de beleving in de binnenstad. “De beleving in de binnenstad wordt nog extra kracht bijgezet door de initiatieven op het gebied van digitalisering. Voorbeelden hiervan zijn de mooie city app, QR-codes door de hele binnenstad en de digitale tour door de binnenstad. De binnenstad weet zich op het gebied van digitalisering te onderscheiden van andere steden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief