foto Rebecca Hooper
foto Rebecca Hooper

Foodhal met twintig restaurantjes in oude bioscoop Reigerstraat

  Economie

BREDA - In de voormalige Casinobioscoop in de Reigerstraat komt een foodhal met zo'n twintig restaurantjes. Dat hebben de eigenaren dinsdagavond bekendgemaakt. De foodhal moet in het najaar van 2018 opengaan.


De twintig restaurantjes komen over twee verdiepingen en krijgen een deels overdekt terras aan de Reigerstraat. Ook komt er een binnenplaats. "Er komt veel meer licht, dan er nu is", vertelt Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate, dat samen met Maas-Jacobs en Ebitor eigenaar is van het complex.  "Er komt een centrale bar met een eigenaar."

Het pand kent meerdere bijzondere eigenschappen, aldus Vermeulen. "Je kunt vanuit verschillende plaatsen de Grote Kerk  zien. En naast de ingang aan de Reigerstraat komt er ook een ingang aan de Schoolstraat, tussen de Irish pub en de Synagoge. Die gevel krijgt een zeven meter hoge glazen gevel. Vanaf die plaats kun je op de Havermarkt kijken."

De zitplaatsen komen tussen de standjes in en op de verdieping. "Je hebt grote tafels, intiemere plaatsen waar je met tweeën kunt zitten in de verschillende ruimtes die er al zijn, die allemaal verbonden zijn met elkaar. Het wordt intiem, niet een grote ruimte."

Het hele pand met horeca is ruim 1700 vierkante meter groot. De kelderbar die eveneens in het complex zit, wordt aan een andere partij verhuurd.