Eindstraat Breda Centrum.
Eindstraat Breda Centrum. (Wijnand Nijs)

Storytelling Awards 2018: 4 Bredase winkels genomineerd

  Economie

BREDA - Breda gaat momenteel als een speer qua binnenslepen van prijzen. Wellicht komen daar spoedig nog een paar prijzen bij. Vier Bredase winkels zijn namelijk genomineerd voor de Storytelling Awards 2018.


De awards zijn vijf jaar geleden in het leven geroepen als onderdeel van de Dutch Retail Experience Awards. Volgens de initiatiefnemer, duurzaam importbedrijf Goodbrandz, is het belangrijk dat winkels open zijn naar klanten toe als het aankomt op herkomst van producten. Consumenten kunnen tegenwoordig namelijk steeds makkelijker informatie online vinden en retailers hebben er belang bij om die kennis ook in de winkel aan te bieden.

Alle winkels op de lijst zijn gekozen vanuit het jurypanel. De volgende vier Bredase winkels dingen mee in verschillende categorieën: Leather & Shoes: Lila, Denim: Silver Creek, Men: Ouwe Jongens Krentenbrood, Women: Vanilia

“Lila biedt niet alleen kwalitatieve lederwaren, maar kent ook een breed assortiment. Silver Creek is onderdeel van het OPEN32 concept in De Barones en werd door een van onze juryleden getipt als een verdiende genomineerde,” licht de vertegenwoordigster van Goodbrandz toe.

“Ouwe Jongens Krentenbrood was al eens eerder genomineerd, door hun expertise en enthousiasme verdienen zij nog een kans. Vanilia is als keten vooruitstrevend op het vlak van duurzaamheid en de locatie in Breda had onze voorkeur.”

De genomineerde winkels kunnen vanaf vrijdag 1 december klanten laten stemmen. De winkels met de beste beoordeling krijgen vervolgens een ‘mystery review’, waarbij een recensent undercover op bezoekt komt en de winkels toetst op bepaalde criteria. Er wordt gekeken naar de aanwezigheid van visuele communicatie, klantcontact en het benoemen van de achtergrond en herkomst van het product in het adviesgesprek.

Het vakjury panel, die bestaat uit Cécile Scheele, Edwin Belt en Carlo van de Berg, selecteert uit de opgemaakte rapporten vervolgens de winnaars. De uitreiking vindt plaats tijdens de modevakbeurs Souls Salon bij het Westergasterrein in Amsterdam, op zondag 21 januari 2018.