Logo bredavandaag.nl
Breda Botanique wordt de nieuwe naam van het hoofdgebouw van de Chassékazerne, het voormalige Breda's Museum.
Breda Botanique wordt de nieuwe naam van het hoofdgebouw van de Chassékazerne, het voormalige Breda's Museum.

Ontwikkelaar Breda Botanique noemt plan ‘snoepje’

  Economie

BREDA - Met de ondertekening van de contracten is de transformatie van het voormalige Breda’s Museum naar Breda Botanique ook formeel geregeld. Donderdagochtend zetten wethouder Alfred Arbouw en Synchroon directeur Tobias Verhoeven hun handtekening.


Dat gebeurde toepasselijk in de verenigingszaal van de Chassékazerne, de oorspronkelijke functie van het pand aan de Parade.

Wethouder Arbouw heeft nog in het gebouw gelopen toen het een kazerne was in de jaren ‘80. “Ik heb het zelf meegemaakt, het is een prachtig pand dat de aandacht verdient. De invulling is essentieel. Het plan van Synchroon stak er met vlag en wimpel bovenuit.”

Synchroon gaat het voormalig Breda’s Museum ombouwen tot 60 huurwoningen, een restaurant met hotelsuites, een bar en een conceptstore. In het midden van de rijksmonumentale kazerne komt een botanische kas.      

“Het woord dat opkomt is trots”, vertelt Verhoeven. “Trots dat we dit mogen ontwikkelen. Het is een concept dat inspeelt op de huidige ontwikkelingen.” Een ‘snoepje’ noemt Verhoeven het.  

Synchroon werkt niet alleen aan het project, maar met diverse andere partijen, zoals bijvoorbeeld architectenbureau 1meter98 dat gespecialiseerd is in restauratie van monumenten, zo vertelt Bastiaan van de Kraats, directeur 1meter98. Zij gaan op 2 januari direct met het team aan de slag om alles te scannen en op te meten.

Bijzonder is de korte periode waarin het project tot stand is gekomen. “Het is erg snel gegaan, normaal kosten dit soort ontwikkelingen veel meer tijd”, vertelt Ruben Donselaar, regiomanager Synchroon. “Er ligt al een concreet plan. Dat maakt het leuk om aan te werken.”

Wie of wat invulling gaat geven aan het restaurant, hotel en de conceptstore wordt in het nieuwe jaar pas bekend.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief