Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

‘Verbouwing Heksenwiel voor zomer klaar’

  Economie

BREDA - Winkelcentrum Heksenwiel staat de komende maanden stapsgewijs ‘in de steigers’. Naast minder ingrijpende werkzaamheden, die al medio december startten, volgt ook de uitbreiding van de Albert Heijn, zodra Ahold een krabbel zet. Het werk moet voor de zomer klaar zijn.


Het eerste zichtbare wordt de doorbraak naar de parkeerplaats. Tegenover de ingang van de Albert Heijn komt een doorsteek naar de parkeerplaats achter de Hema. Op die manier wil de eigenaar de loop verbeteren.

Eigenaar Dela verwacht dat de consument minimale last ervaart tijdens de werkzaamheden en dat alle winkels goed bereikbaar blijven: “Momenteel zijn er al informatieborden in het centrum geplaatst. Tijdens de bouw zullen er tal van activiteiten worden georganiseerd om de consument tegemoet te komen en de eventuele overlast tot het minimum te beperken”, vertelt woordvoerder Martijn van de Koolwijk.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond. De eigenaar heeft ook goede hoop dat de bezettingsgraad van het winkelcentrum omhoog gaat. “We merken dat de markt enigszins aantrekt en dat er langzaam aan weer geïnteresseerden naar het centrum kijken.” Dela moet onder meer op zoek naar een vervanger voor Blokker, die bezig is met een opheffingsuitverkoop en gaat verdwijnen uit het winkelcentrum.

De verbouwing is ook bedoeld om interesse bij ondernemers te wekken: “We hopen deze partijen verder enthousiast te krijgen naar aanleiding van de cosmetische ingrepen. Verder kijken we kritisch naar aanvullende branches / dienstverlening aan de buitenzijdes van het winkelcentrum.”

“Voor centra als Heksenwiel is een zo volledig mogelijkheid aanbod in winkels voor de dagelijkse voorzieningen van groot belang, aangevuld met goede horeca en (zorg)dienstverlening. Het centrum moet een ontmoetingsplek voor het gebied zijn”, laat de woordvoerder via de mail weten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief