Logo bredavandaag.nl
De voorzitters van de regionale afdelingen van VNO-NCW in West-Brabant.
De voorzitters van de regionale afdelingen van VNO-NCW in West-Brabant. (Wijnand Nijs)

Convenant Breda en VNO-NCW: baan voor 250 mensen uit bijstand

  Economie

BREDA - De gemeente Breda en werkgeversorganisatie VNO-NCW regio Breda gaan een convenant sluiten dat ervoor moet zorgen dat het komend jaar 250 mensen uit de bijstand aan een baan worden geholpen.


Voorzitter Jeroen van Glabbeek van VNO-NCW en burgemeester Depla spraken dinsdag tijdens het jaarlijkse Captains diner van de werkgeversorganisatie de intentie daartoe uit.

De gemeente gaat zich inspannen goede mensen aan te leveren uit de kaartenbakken, werkgevers om ze aan te nemen, zo maakten ze duidelijk. “We zijn heel blij dat we afspraken kunnen maken. Er zijn nog zoveel mensen die aan de kant staan”, stelde burgemeester Depla. En richting de aanwezige werkgevers: “Het zijn mensen die jullie nodig hebben. Ik ben blij dat we er samen voor gaan, zodat ook deze mensen volwaardig mee kunnen doen.”

Het convenant maakt deel uit van de ambitie van de gemeente Breda die wethouder Marianne de Bie in oktober duidelijk maakte http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/2017-10-10/komende-twee-jaar-tot-2000-mensen-met-werk-uit-bijstand , namelijk dat de komende twee jaar 1500 tot 2000 mensen uit de bijstand geholpen moeten worden.

De gemeente gaat daarvoor afspraken maken met bedrijven. Breda heeft nu ongeveer zesduizend mensen met een bijstandsuitkering, waardoor Breda jaarlijks meer uitgeeft aan deze uitkeringen dan het van het Rijk krijgt.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief