Logo bredavandaag.nl

Breda verzekerd van levering restwarmte op biomassa

  Economie

BREDA/GEERTRUIDENBERG - RWE en Ennatuurlijk hebben per 1 januari 2018 het contract voor warmtelevering verlengd tot 2040. Dat betekent dat de restwarmte van de Amercentrale zeker tot 2040 zorgt voor de verwarming van ongeveer dertienduizend Bredase huishoudens die aangesloten zijn op de stadsverwarming.


In totaal gaat het om 40.000 particuliere en 550 zakelijke klanten van Ennatuurlijk, die de komende jaren gebruik blijven maken van restwarmte van de Amercentrale. Doordat RWE vanaf begin 2018 steeds meer biomassa gebruikt, wordt deze restwarmte steeds duurzamer aldus de bedrijven. Het Amerwarmtenet werd al gevoed met warmte die vrijkomt bij de elektriciteitsproductie op de Amercentrale.

RWE vervangt vanaf begin 2018 50% van de kolen door duurzame biomassa. In 2019 moet de Amer op 80% biomassa draaien. Hierdoor wordt ruim 50% CO2 bespaard ten opzicht van individuele cv-ketels op aardgas. “RWE en Ennatuurlijk geven hiermee een effectieve invulling aan de energietransitie”, zegt Taco Douma, directeur RWE Generation Hardcoal, Gas & Biomass Continental Europe in een persverklaring. “We borgen tegelijkertijd voor lange tijd een betrouwbare levering van duurzame warmte aan steden als Breda en Tilburg.” 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief