Logo bredavandaag.nl
Ontwikkelaar BPD

‘Teteringen overwegend positief over ontwerp Scheperij’

  Economie

BREDA - Omwonenden zijn overwegend enthousiast over de nieuwe plannen De Scheperij in Teteringen. Breda presenteerde de plannen samen met de ontwikkelaars de in buurthuis ‘t Web.


Onderdeel van de plannen is uitbreiding van de Jumbo en een extra supermarkt, een Aldi. De ingang staat draait straks een kwartslag in de richting van de Oosterhoutseweg. Het nieuwe bouwwerk wordt vier verdiepingen hoog, met bovenop uiteenlopende groottes qua woonruimte. Halverwege 2019 het plan gerealiseerd moeten worden.

Dinsdagavond 23 januari faciliteerde oud-voorzitter van de dorpsraad Hein Antonissen, het meest gesprek tussen buurtbewoners, gemeente en de ontwikkelaars. Volgens hem is de reactie op de huidige plannen tot nu toe grotendeels positief. “Ik had verwacht dat meer mensen bezwaar zouden hebben vanwege de hoogte van het nieuwe gebouw, maar mensen zien het nu juist als een markant pand,” vertelt Antonissen.

Veel omwonenden blijven nog wel met vragen zitten op vlak van bijvoorbeeld parkeergelegenheid of verkeersveiligheid. Tijdens carnaval vindt daarom overleg plaats met directe omwonenden over de mogelijke effecten van het nieuwe plan.

“Het is een heel langdurend proces geweest. Initiële plannen, waarbij Buurthuis ‘t Web zou plaatsmaken voor een geheel nieuw winkelcentrum, vervielen uiteindelijk,” vertelt Antonissen. Sinds 2012 gebeurde daar eigenlijk niks mee. De crisis in de woningbouw, maar ook het stroeve overleg met de potentieel gedupeerde benzinepomphouder, zouden hebben gezorgd voor weinig vooruitgang in die plannen.

Daarnaast zag de dorpsraad weinig heil in een geheel nieuw pand, omdat het niet realistisch is als mensen op leeftijd anderhalf jaar lang boodschappen ergens anders moeten doen.

Toch is niet iedereen helemaal eens met de plannen: “Er blijft een felle groep over die pusht voor een veel groenere aanvulling.” Antonissen erkent dat, maar benadrukt dat het plan uitvoerig is besproken. “Het plan staat nu in grote lijnen vast. Wie zich wil verzetten, kan een procedure starten, maar dan moet je erg sterk in je schoenen staan. Anders worden je argumenten direct van tafel geveegd”, verwacht hij.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief