Logo bredavandaag.nl
Amphia

Amphia verkoopt locatie Langendijk aan BPD

  Economie

BREDA - Amphia en gebiedsontwikkelaar BPD tekenen 1 februari 2018 het koopcontract van de Amphia-locatie aan de Langendijk IN Breda. Het streven is dat in de eerste helft van 2018 de definitieve overdracht plaatsvindt. Op dat moment wisselt het gebouw van eigenaar en huurt Amphia het pand van de nieuwe eigenaar BPD.


Met de verkoop van de locatie sorteert Amphia voor op de verhuizing van afdelingen en diverse huurders naar locatie Molengracht. Daar is de bouw van een nieuw ziekenhuis in volle gang. Eind 2019 is de nieuwbouw klaar. Vanaf dan verhuizen afdelingen gefaseerd naar de Molengracht. "Deze verhuizing gebeurt zorgvuldig en neemt ongeveer drie jaar in beslag. De verwachting is dat eind 2021 de locatie Langendijk niet meer in gebruik is en definitief wordt ingericht als woonlocatie", aldus het Amphia.

“Amphia werkt continu aan een optimale kwaliteit en veiligheid van zorg,” benadrukt Olof Suttorp, voorzitter Raad van Bestuur van Amphia in een persbericht. “Dit geldt voor al onze locaties, ook de komende jaren op locatie Langendijk. Onze strategie Samen gezonder, dat is waar 270 medisch specialisten, 4300 medewerkers en 340 vrijwilligers zich in Amphia elke dag hard voor maken. Patiënten en de mensen om hen heen mogen van ons verwachten dat wij oog voor hen hebben. Of dat nou in Breda is, in Oosterhout of in Etten-Leur.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief