Logo bredavandaag.nl
Het ontwerp van de Houtmarkt.
Het ontwerp van de Houtmarkt. (Bedaux de Brouwer)

‘Houtmarkt krijgt boutique-achtige sfeer’

  Economie

BREDA - Denk aan de Negen Straatjes in Amsterdam, aan winkels die je niet overal vindt. Dat moet de nieuwe Houtmarktpassage worden vanaf de zomer van 2019. Die gaat dan ook door het leven als Houtmarkt.


“Het moet vooral meer naar achteren een boutique-achtige sfeer krijgen”, vertelt makelaar Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate. Hij spreekt van een unieke plek. “Nergens anders in de Bredase binnenstad heb je een plek waar je dit soort winkels kunt plaatsen en waar je zoveel passanten hebt als bij de Ginnekenstraat. We mikken op winkels met nog niet veel vestigingen in Nederland.”

De voorgevel aan de Ginnekenstraat gaat ruimte bieden aan grote retailers. “Daarnaast komt er plaats voor twee daghorecazaken”, vertelt Vermeulen. Een daarvan komt bij de trap naar de parkeergarage. “De andere op de hoek van de Kerkstraat en de Houtmarkt, tegenover de Halstraat.”

Kris Maas van mede-eigenaar Maas-Jacobs gaf afgelopen zomer al aan dat de 3500 vierkante meter grote passage volledig gerestyled gaat worden. Inmiddels heeft architect Pieter Bedaux van Bedaux de Brouwer de ontwerpen af. Die laten zoals gepland ook een open gevel zien aan de kant van de Houtmarkt, waar nu de bussluis is. “Daar komen etalages en is ook de mogelijkheid voor een ingang”, aldus Vermeulen.

Ook een grote verandering: “Aan de kant van de Akkerstraat komt vanuit de Molsparking een volwaardige ingang”, laat Vermeulen aan de hand van de schetsen zien. “Dat betekent een opwaardering voor die straat.”

De verbouwing van de verouderde passage begint in september. Het is de bedoeling dat het vernieuwde winkelcentrum medio 2019 heropent.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief