Logo bredavandaag.nl
ForeGames

ForeGames stopt als fysieke winkel na ruim vijftien jaar

  Economie

BREDA - ForeGames, de laatste en enige onafhankelijke gaming winkel van Breda, stopt ermee. De winkel sluit na 3 februari de fysieke deuren, maar zal nog voortbestaan als een online verkooppunt.


“Het is met pijn in ons hart te moeten vermelden dat we (voorlopig) zullen stoppen met de winkel in de binnenstad van Breda. We willen nadrukkelijk vermelden dat we niet stoppen als bedrijf, maar wel als fysieke winkel op de huidige locatie”, luidt de boodschap van de winkel op social media.

Een aantal opeenstapelende factoren droeg bij aan dit besluit: “De laatste jaren hebben enkele grote namen binnen de industrie niet alleen steeds meer macht naar zich toegetrokken, maar zijn consumenten ook steeds meer online gaan shoppen”, meldt de winkel. Daarnaast meldt de woordvoerder dat: ‘de huren te hoog zijn, parkeergeld een drempel is en de binnenstad leeg blijft’. De specialiteitenzaak verhuisde enkele maanden geleden nog naar de Korte Brugstraat 8, maar dat mocht niet baten.

Vele steunbetuigingen via facebook stroomden na dit nieuws binnen:

“Erg jammer hoor. In Breda ben je nu voor fysieke winkels aangewezen op Game Mania en Mediamarkt en dat is toch wel een stuk minder”, schrijft Erik Jacobs.

“En daar gaat de reden om in Breda te shoppen…”, meldt Bente van Dijk.

“Echt heel jammer dit. Ik was er vanaf het begin al bij. Een hele game collectie opgebouwd”, aldus liefhebber Geert van Ostaden.

“Dit is een voorlopig eind omdat je nooit weet hoe het loopt. Maar voor nu eindigt de winkel. We willen iedereen die wel eens bij ons gewinkeld heeft, en elke gamer die keihard vaste klant bij ons is hartelijk en oprecht bedanken voor al de mooie jaren. Vanaf 1993 bij Replay Videogames, tot en met het ForeGames van nu, het was een behoorlijke rollercoaster ride.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief