Logo bredavandaag.nl
Studentikoze keuken. foto Wijnand Nijs
Studentikoze keuken. foto Wijnand Nijs

Controle NVWA bij horeca Breda: Muizenoverlast, toilet naast de keuken

  Economie

BREDA - Bij een controle bij negen horecazaken in Breda zijn onder acht waarschuwingen uitgedeeld, onder meer nadat de controleurs van de NVWA een muizenplaag aantroffen.                


De controle werd donderdagavond uitgevoerd door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en de gemeente, met ondersteuning van de politie. Het betrof vijf panden aan de Haagdijk, drie aan de Haagweg en een aan de Donk.

De ISZW heeft acht waarschuwingen uitgedeeld, onder andere voor het ontbreken van een arbeidstijdenregistratie, voor overtredingen van de arbeidstijdenwet en overtredingen van de regels rondom minimumloon.

De acht waarschuwingen van de NVWA werden uitgedeeld voor onder andere muizenoverlast en het niet werken volgens hygie¨ne- en voedselveiligheidsprocedures. In e´e´n pand grensde het toilet direct aan de keuken. Eenmaal werd er een ernstige overtreding geconstateerd, die ook beboet zal worden. Wat voor overtreding dat was, laat de gemeente niet weten.

De Gemeente Breda constateerde tenslotte overtredingen van de drank- en horecawet, zoals het ontbreken van een benodigde vergunning en het niet aanwezig zijn van een leidinggevende, van de brandveiligheid, en van invulling van het pand. Zo werd tweemaal onrechtmatige bewoning geconstateerd en waren er twee personen aanwezig zonder inschrijving in de Basisregistratie Personen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief