Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Nieuwe bistro Biarritz opent binnenkort deuren op plek Begijntje

  Economie

BREDA - In het pand aan de Veemarktstraat waar voorheen ‘t Begijntje gevestigd was, opent in de loop van april het nieuwe Bar Bistro Biarritz.


Het is de eerste horecazaak van ondernemers Kristie en Caspar Gesthuizen. “Met Bar Bistro Biarritz willen we de traditionele Franse bistro in ere herstellen: moderne, vers bereide Franse bistro gerechten, met zorg gekozen wijnen, klassieke cocktails en nog veel meer”, vertelt eigenaar Caspar Gesthuizen.

Het stel heeft daarbij niet voor niks voor Biarritz, een bekende Franse badplaats, gekozen als naam. “Het Franse leven is ons leven! Uitgebreid lunchen met natuurlijk een flesje wijn. De levendigheid in de barretjes en restaurants, de goede service op de terrassen, en niet te vergeten de vers en traditioneel bereide gerechten zijn onweerstaanbaar. Als we een klein beetje van deze sfeer naar Breda kunnen halen met Bar Bistro Biarritz dan is onze missie geslaagd.”

Volgens Wikipedia is een bistro een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg, vertelt Gesthuizen. “En dat klopt wat ons betreft helemaal. Niet pretentieus, maar gewoon genieten van vers bereide Franse gerechten in een warme huiselijke sfeer. En met aandacht smaakt alles beter. We werken nauw samen met gepassioneerde en vakbekwame lokale specialisten. Genieten met zorg voor mens, dier en milieu.”

Om het echte Franse bistro gevoel te creëren is bewust voor het pand aan de Veemarktstraat gekozen. “Het is een historisch pand, dat goed aansluit bij Franse badplaats waar de bistro naar is vernoemd. Maar wel met een knipoog en zeker helemaal van nu. Daarbij is de Veemarktstraat een erg mooie winkelstraat en met de ontwikkeling van de Gasthuyspoort ontstaat een mooie entree.” FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief