Logo bredavandaag.nl

Breda en Dordrecht sturen aan op betere treinverbinding

  Economie

BREDA - Er moet een betere treinverbinding komen tussen Breda en Dordrecht. Althans, als het aan de gemeenten Breda en Dordrecht ligt. Zij pleiten voor een doorgaande Intercity-verbinding tussen de twee steden, die minimaal twee keer per uur rijdt.


In januari stuurde de gemeente Dordrecht al een brief aan staatssecretaris Van Veldhoven waarin gevraagd wordt NS opdracht te geven voor de genoemde frequente verbinding. Dit moet volgens hen door de spoorbeheerder opgenomen worden in de vernieuwde dienstregeling van 2019. Het college van Breda geeft aan deze oproep te ondersteunen, na vragen van D66 Breda.

“Naast goede, snelle treinverbindingen met omliggende stedelijke regio’s op (inter)nationaal niveau, zijn ook kwalitatief goede treinverbindingen op regionaal niveau van belang voor de bereikbaarheid en de economie van Breda”, schrijft het college in antwoorden op de vragen.

Vanaf het begin van 2017 is de verbinding tussen Breda en Dordrecht niet meer optimaal, omdat sindsdien de Intercity tussen Den Haag en Eindhoven over de HSL lijn rijdt en daardoor niet meer in Dordrecht stopt. Inspanningen van beide gemeenten en de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland zorgden er destijds voor dat gedurende een periode van twee jaar een keer in het uur een rechtstreekse intercity rijdt tussen Dordrecht en Breda. “Een structurele oplossing voor deze verbinding is echter nog niet voorhanden”, schrijft het college.

Op de vraag of er nog andere wegen te bewandelen zijn om een betere treinverbinding te ondersteunen geeft het college aan dat ‘de problematiek van de Intercityverbinding tussen Dordrecht en Breda ook wordt meegenomen in de netwerkuitbreiding van het Toekomstbeeld OV, waar landelijk aan wordt gewerkt’. Eventuele oplossingsmogelijkheden die tijdens dit traject ontstaan worden in de gaten gehouden.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief