Logo bredavandaag.nl
De Annastraat in Breda.
De Annastraat in Breda. (Wijnand Nijs)

Breda over terras Publieke Werken: Handhaving komt niet onverwacht

  Economie

BREDA - Dat café Publieke Werken is aangesproken op de plaatsing van vier tafeltjes met acht stoelen aan de gevel, dat mag geen verrassing zijn. Dat stelt een woordvoerder van de gemeente Breda.


De actie van handhaving volgt op het binnenhalen van de titel beste binnenstad. “Bij die titel hoort een binnenstad die blijvend opgeruimd, schoon, toegankelijk en veilig is”, aldus de woordvoerder.

“Na signalen vanuit onder meer ondernemers zelf, inwoners, politiek en hulpdiensten hebben we besloten om de verrommeling in de binnenstad actief terug te dringen. Dat betekent ook een actieve controle op naleving van de regels die we met elkaar hebben afgesproken.”

Daarbij gaat het om regels onder andere op het gebied van fietsparkeren, reclame-uitingen en terrassen. “Die regels gelden uiteindelijk voor iedereen op dezelfde wijze, anders krijg je een oneerlijke behandeling van verschillende partijen.”

De handhaving op de regels komt volgens de gemeente niet ineens uit te lucht vallen. “Onze toezichthouders zijn de afgelopen weken de straat opgegaan om te flyeren en het gesprek aan te gaan met ondernemers, ook is het bericht verspreid via nieuwsbrieven van het ondernemersfonds.”

De gemeente stelt te begrijpen dat ‘het best even slikken is voor een ondernemer, als hij ineens aanpassingen door moet voeren.’ “Die opgeruimde, schone, toegankelijke en veilige binnenstad zullen we uiteindelijk toch met elkaar moeten blijven uitbouwen. En dat vraagt iets van álle betrokken partijen.”

Er gloort een klein beetje hoop voor de uitbaters van Publieke Werken. “In dit specifieke geval, wat we ook op andere locaties doen als we ‘bijzondere’ situaties tegenkomen, gaan we natuurlijk wel kijken wat hier de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief