Logo bredavandaag.nl
WonenBreburg

Versteviging balkons flats WonenBrebug start voor bouwvak

  Economie

BREDA - WonenBreburg start voor de bouwvak met het verstevigen van de balkons bij de flatblokken waar eerder problemen waren geconstateerd. De woningcorporatie hoopt in april een definitieve planning te kunnen maken.


“De werkzaamheden duren vier weken per flatblok en de aannemer werkt aan meerdere blokken tegelijk”, aldus WonenBreburg in een mail aan de bewoners. “In totaal verwacht de aannemer ongeveer drie maanden bezig te zijn.”

Het gaat om flats aan de Agaatstraat, Jadestraat, Turkooishof, Smaragdstraat, Mgr. Leijtenstraat en Beverweg en om een complex in de Marconistraat. Voor de laatste  straat gaat het om een klein deel, namelijk Marconistraat 41-47 (a en b). In totaal krijgen 12 woningen met in totaal 12 balkons daar een verstevigde constructie. In de andere straten gaat het om meer dan 300 balkons.

Voor het werk hoeven bewoners niet thuis te zijn. Wel moet het balkon leeg moet zijn als de aannemer begint, aldus WonenBreburg. “Ook schotelantennes moeten er bijvoorbeeld af gehaald worden.”

7 maart 2017 maakte WonenBreburg bekend dat er problemen waren met de balkons. Uit een steekproef voorafgaand aan groot onderhoud bleek dat de balkons mogelijk niet veilig zouden kunnen zijn. Een week later werd ook duidelijk dat er problemen waren met de balkons van flats aan de Marconistraat. Bewoners kregen toen het verzoek de balkons niet meer te gebruiken. Later werden de balkons gestut en was normaal gebruik weer toegestaan. 

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief