Logo bredavandaag.nl
Het Spinoladeel van bedrijventerrein de Krogten met hier de Nieuwe Bredase Baan. foto Wijnand Nijs
Het Spinoladeel van bedrijventerrein de Krogten met hier de Nieuwe Bredase Baan. foto Wijnand Nijs

‘Verduurzaming bedrijventerreinen vraagt meer samenwerking’

  Economie

BREDA - Er blijven nog te veel kansen onbenut in Breda. Dat is de boodschap van Platform BV Breda aan de lokale politieke partijen. Het platform vraagt meer aandacht voor verduurzaming, bereikbaarheid en meer samenwerking tussen het Bredase bedrijfsleven, overheid en de onderwijsinstellingen.


Een betere samenwerking tussen de drie is noodzakelijk om Breda nog beter op de kaart te zetten als aantrekkelijke stad om te vestigen, meent het platform. De samenwerkende bedrijven willen een stad die is voorbereid op de eisen van de toekomst, een goed vestigingsklimaat biedt en ook goed is voor werkgelegenheid.

Het platform haalt daarbij een aantal thema’s aan waar volgens hen meer aandacht aan besteed moet worden om dit streven mogelijk te maken. Onder meer het verduurzamen van bedrijventerreinen moet uitgebreid en versneld worden door alle middelen van overheid, onderwijs en ondernemers gezamenlijk in te zetten. Daarnaast is volgens het platform van belang dat de bedrijventerreinen bereikbaar zijn en dat er meer oog komt voor de bestaande terreinen.

Op organisatorisch vlak noemt Platform BV Breda ook enkele aandachtspunten. Zo moeten door middel van co-creatie de besturen van bedrijvenverenigingen geprofessionaliseerd worden. Co-creatie, niet bedenken voor, maar samenwerken mét bedrijven als nieuwe aanpak. Betere communicatie is erg belangrijk. En laat daarbij ook het onderwijs beter aansluiten op de vraag vanuit het bedrijfsleven.

Het platform is een initiatief van bedrijvenverenigingen op de verschillende bedrijventerreinen in Breda, en wordt ondersteund door de gemeente Breda en de onderwijsinstellingen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief