Logo bredavandaag.nl

Het lekkerste boerderijwinkeltje van Breda

  Economie

(advertorial) - Hou je van koken met pure en verse producten en zonder toevoegingen? En hecht je waarde aan een verkoper die precies weet waar zijn waar vandaan komt en wie de boer is achter het product? Dan is FAIM precies wat voor jou.


FAIM, gevestigd in de oude FAAM-fabriek is het smaakvolle zusje van Boerschappen, en huist ook onder hetzelfde dak. Enkele honderden Bredanaars koken wekelijks met de verse producten van boeren uit de buurt die in de verse boodschappenbox te vinden zijn.

Eerlijke producten
Boerschappen bestaat uit streekproducten van boeren uit de buurt. “FAIM heeft hetzelfde uitgangspunt”, vertelt Stijn, terwijl hij langs de schappen loopt. “We willen eerlijke producten, liefst direct van de boer of de producent, dat kan uit de buurt zijn, maar ook uit plaatsen waar producten oorspronkelijk vandaan komen. Bijvoorbeeld mozzarella uit de streek waar het ambacht van het mozzarella-maken vandaan komt, de omgeving van Napoli. Daar gaan we ook zelf kijken.”

Zo heeft elk product een verhaal. Mooie entrecotes, goed gehakt, verse vis. “We zoeken naar producten zonder toevoegingen, waar mogelijk biologisch, maar in elk geval van goede kwaliteit.” Nog een verhaal: “Stoofpotjes van Keldermann. Dan verwacht je dat die ook zo heet toch? En dat is ook zo.” Maar ook snoepjes gemaakt van fruit, maaltijdmixen van Man with the Pan, pindakaas van de Pindakaaswinkel - “Heb je dat eenmaal geproefd, dan wil je niks anders meer”, vertelt Stijn enthousiast.

Wie Boerschappen heeft, kan zijn wekelijkse verspakket gemakkelijk aanvullen tot een gehele maaltijd. “Op die manier kun je drie volledige maaltijden bereiden, zonder dat je naar de supermarkt hoeft.”

FAIM beweegt net als broertje Boerschappen met de seizoenen mee. “Dat betekent dat we niet het hele jaar boontjes hebben, maar dat het aanbod wekelijks verandert. Ook beweegt ons assortiment mee met de vraag van onze klanten. Mis je iets, vraag het en een paar dagen later hebben we het voor je. We proberen waar mogelijk ook direct bij de producent in te kopen.”

'We gooien niks weg'
FAIM haalt de tussenstap van leveranciers uit de keten. “Daardoor kunnen we ons assortiment tegen een schappelijke prijs leveren, ook omdat we niks weggooien, nog geen prei. Wat overblijft bij Boerschappen, gaat naar FAIM.”

Het maakt het verhaal van FAIM bijzonder. “We zijn bewust bezig met waar ons eten vandaan komt. Maar we leveren vooral ingrediënten voor een lekkere gezonde maaltijd.”

Op de hoogte blijven en wekelijkse kookinspiratie en FAIM-nieuwtjes? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kennismaken met FAIM?
FAIM Breda
Liniestraat 29
4816 BG Breda
?076 700 2404
info@faimbreda.nl

?Openingstijden
Maandag: 16.00-20.00 uur
Dinsdag: 16.00-20.00 uur
Woensdag: 16.00-20.00 uur
Donderdag: 16.00-20.00 uur
Vrijdag: 13.00-17.00 uur
Zaterdag: 11.00-14.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief