Goud voor opvallende gevel Van Bommel | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Goud voor opvallende gevel Van Bommel
Goud voor opvallende gevel Van Bommel (Guido van der Kroef/iizzoo)

Goud voor opvallende gevel Van Bommel

  Economie

BREDA - Het ontwerp van Van Rietschoten Design voor schoenenwinkel Van Bommel in de Veemarktstraat is door de jury van de BLAStprijs 2018 unaniem uitgeroepen tot beste winkelpui van Breda. “De kers op de taart,” aldus een trotse Hein van Bommel in een persbericht van de organisatie.


Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects voor Krinkels (hoek Princenhagelaan/zuidelijke rondweg) kreeg de BLAStprijs 2018 in de categorie beste bedrijfspand. De winnaars kregen de prijs tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stedelijk Museum Breda uit handen van burgemeester Paul Depla.

 ‘Deze nieuwe pui voor een bestaand dubbel winkelpand, opgetrokken uit geanodiseerd aluminium en glas, laat zien dat ook in een historische binnenstad oud en nieuw prima samen kunnen gaan', stelt de jury. 'De gedurfde aanpak roept sterk uiteenlopende reacties op, maar dat is juist een verdienste.'

Winnaar in de categorie beste bedrijfspand is Krinkels. Uit het juryrapport: ‘In dit doordachte, integraal ontworpen project versterken het prachtige gebouw, met zijn glazen schil en groene daken, en de landschappelijke omgeving elkaar voorbeeldig.’

BLAStprijs
De BLAStprijs (voorheen Welstandsprijs) is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda en de BNA Kring West-Brabant. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in twee categorieën. Dit jaar zijn dat de categorie bedrijfsgebouw en de categorie winkelpui.

De jury bestond dit jaar uit Hans Lensvelt (directeur-eigenaar van project- en kantoorinrichting Lensvelt BV), Xander Vermeulen Windsant (architect-eigenaar van XVW architectuur en voorzitter van het Bosch Architectuur Initiatief) en Gert-Jan Wisse (landschapsarchitect bij Bureau B+B).