Logo bredavandaag.nl
Dermatoloog Roeland Ceulen.
Dermatoloog Roeland Ceulen.

Dermatologisch Centrum Breda: Met innovatie naar de beste zorg

  Economie

BREDA - Iemand die last heeft van bijvoorbeeld zijn huid, die kun je niet zes weken laten wachten omdat dit binnen de norm valt. “Dat is niet redelijk”, stelt dermatoloog Roeland Ceulen van het Dermatologisch Centrum in Breda. “Daarom maken wij binnen een week een afspraak.”


In de kliniek aan de Zomergemstraat 2a in Breda praat Ceulen bevlogen over zijn vak én over het verschil dat een gespecialiseerde kliniek zoals de zijne kan maken. Ceulen (40) onderbreekt zijn verhaal om een instrument uit een andere ruimte te halen. “Een handmicroscoop. Daarmee kunnen we de huid beter analyseren en een plekje duidelijker markeren.”

De loep lijkt een kleinigheid, maar is illustratief voor de manier van werken bij het Dermatologisch Centrum. “Wij zoeken naar de modernste technieken om de zorg te verbeteren en kunnen zelf beslissen waarin we investeren”, geeft de arts aan. “Door de aanschaf van deze handmicroscoop kunnen we tijdens een huidkanker operatie nauwkeurig vaststellen hoe groot een huidkankerplekje precies is. Hierdoor neemt de nauwkeurigheid waarmee de operatie uitgevoerd toe en dat is precies wat voor de patiënt belangrijk is!”

“Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel”, vervolgt hij zijn verhaal. Zo kwam Ceulen een nieuwe manier tegen om kalknagels te behandelen. “Normaal gesproken gebeurt dat met een pil die dagelijks geslikt moet worden, maar die de lever zwaar belast. Ik ontdekte een behandelmethode bij een Duitse arts, die combineerde lasertherapie met onder meer het minder frequent slikken van die pil. Daarmee heb je een betere behandeling.”

De gespecialiseerde zorg die Ceulen en zijn collega’s bieden valt onder de verzekerde zorg. “Dat betekent dat huisartsen patiënten doorverwijzen naar ons en dat de behandelingen die wij bieden vergoed worden door de verzekeraars, net als een behandeling in het ziekenhuis.”

Die behandeling begint na het eerste telefonisch contact bij de eerste afspraak. “Wij zorgen dat we bij het eerste consult waar mogelijk meteen onderzoek verrichten en een diagnose stellen. De patiënt krijgt daardoor meteen een behandelplan voorgesteld, waardoor we bij de volgende afspraak meteen kunnen behandelen.”

Het stellen van de juiste diagnose begint bij de huisartsen die doorverwijzen, onder meer met huidproblematiek. “Omdat wij dagelijks tientallen aandoeningen zien, kunnen we sneller zien of het gaat om een vorm van eczeem of bijvoorbeeld huidkanker. Voor een huisarts is dat niet altijd even makkelijk om te beoordelen. Daarom kijken we soms bij huisartsenpraktijken over de schouder van de huisarts mee bij patiënten waar hij of zij over twijfelt. Daar leren zij van en daardoor verbeteren de verwijzingen. Dat is voor iedereen fijner.”

Het Dermatologisch Centrum heeft drie specialiteiten waaronder verschillende behandelingen vallen. “Huidziekten, huidkanker en spataders”, geeft Ceulen aan. De specialist werkt samen met een team van huidartsen en behandelaars om te zorgen voor de beste behandeling voor iedere patiënt. De samenstelling van dat team, met daarin verschillende disciplines, staat daarvoor borg. “Met onze vier vestigingen doen we qua omvang en kennis niet onder voor een afdeling dermatologie van een ziekenhuis.”

Wat moeten mensen doen die op een van de genoemde gebieden klachten hebben? “Die kunnen het beste bij hun huisarts te raden gaan. Als het nodig is, verwijst die ze door naar ons.”

Dermatologisch Centrum
Het Dermatologisch Centrum Breda bestaat sinds 2008 en is gevestigd in de wijk Hoge Vucht. Er is gratis parkeergelegendheid bij de kliniek. Sinds 2016 is Ceulen directeur van het centrum.

Over Roeland Ceulen
Roeland Ceulen zijn kennis en kunde is gegarandeerd. Hij werkte tot 2013 als dermatoloog bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht en het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Hij deed onderzoek naar minimaal invasieve-operaties bij spataderen: de manier waarop met een zo klein mogelijke chirurgische ingreep het maximale resultaat kan worden behaald.

(gesponsord verhaal)

Dermatologisch Centrum
Zomergemstraat 2a
4826 CW Breda
(gratis parkeren)
T 076 578 00 50
www.dermcentrum.nl

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief