Logo bredavandaag.nl
Foto: Jeppe Koertshuis

Plannen voor bouw 85 meter hoge windmolens op Minervum

  Economie

BREDA - Het terrein van Minervum ziet er binnenkort mogelijk een stuk anders uit. Er ligt namelijk een plan klaar voor het plaatsen van drie windmolens met een ashoogte van 85 meter hoog en een tiphoogte van 120 meter. "In het stemhokje hebben we allemaal gekozen voor meer groen. Dan moeten we ook actie ondernemen", aldus initiatiefnemer Jeppe Koersthuis. 


Koersthuis denkt dat met de windmolens een flinke slag kan worden gemaakt wat betreft de duurzaamheid van de stad. "We hebben op dit moment een bureau in handen genomen dat een haalbaarheidsonderzoek uitvoert", zegt Koersthuis. "Dit onderzoek moeten definitief uitsluitsel geven of alles binnen de in Nederland geldende normen haalbaar is: slagschaduw, geluid, ecologie, radarverstoring, planologie, risico, financiële haalbaarheid."

Het bestemmingsplan laat drie windmolens met een ashoogte van 85 meter toe. "Die mogen geplaatst worden. Daar zit het probleem niet. Maar we willen bij dit project heel graag samenwerken met alle betrokken partijen." Er moet dus over en weer goed gecommuniceerd worden. "We zijn al in gesprek met de omgeving. We willen de opgewekte elektriciteit in de omgeving houden, maar ook bedrijven en omwonenden de mogelijkheid geven daadwerkelijk te participeren." Gezien de hoogte zijn de molens vanuit omgeving te zien. 

Volgens Koersthuis denken veel mensen dat het plaatsen van de windmolens alleen maar geld gaat kosten, maar volgens hem moet er anders gedacht worden. "We moeten niet in problemen denken, maar in oplossingen", vertelt hij. "Wat gaat het ons allemaal opleveren? We hebben in het stemhokje gestemd voor meer groen, dus dan zal er ook actie ondernomen moeten worden."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief