Foto: Bitebuddy.nl

Bredase ondernemers starten maaltijdbezorgvergelijkingssite

  Economie

BREDA - Welke maaltijdbezorger is sneller? Hoe lang doet hij erover en hoeveel kost hij? Lastig vaak om precies te weten waar je eten blijft. Bredase ondernemers Sven van Rooijen en Ton Dirkx bedachten samen met Stacey McKenzie-Vass Bitebuddy, een oplossing in de vorm van een vergelijkingswebsites voor online maaltijdbezorgers. 


 

Bitebuddy biedt een overzicht aan met actuele bezorgtijden en -kosten en schept daarmee een hoop orde in de chaos, legt Van Rooijen uit. "Het concept is ontstaan toen ik een keer sushi bestelde in Breda. Op een site zag ik een deal, maar die gold niet op een andere website. Zo kon het zijn dat dezelfde niet overal tegelijk liep."

Bij elkaar brengen
En dat is volgens hem opmerkelijk. "Want in feite betaalt de klant dan niet over evenveel voor hetzelfde eten." Met z'n drieën sloegen ze de handen in een om Bitebuddy te lanceren. Dit overzicht wordt samengesteld het aanbod van bezorgdiensten bij elkaar te brengen, Bitebuddy toont die verschillen in prijs, tijd of kwaliteit in één oogopslag, gaat Van Rooijen verder. Het trio bundelde de krachten en vooral ook de beschikbare data omtrent maaltijdbezorgwebsites. 

Grote(re) namen
Inmiddels werkt Bitebuddy al samen met partijen als Deliveroo, Hungry en Thuisbezorgd.nl. Momenteel wordt er hard gewerkt door het team om de website te optimaliseren, laat Van Rooij weten. "We denken ook na over een app in de toekomst, maar dat is wel wat prijziger om te laten ontwikkelen." 

Guus Arnouts
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief