't Sas waar Canella aan gevestigd is.
't Sas waar Canella aan gevestigd is. Foto: CreativeCommons

Bredase lunchroom op 20e plaats in Terras Top 100

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Lunchroom Canella in 't Sas heeft een twintigste plek behaald in de landelijke Terras Top 100 van 2018. De lijst is samengesteld door horeca- en mediaplatform Misset Horeca.

'Je wil hier meteen gaan zitten', aldus het juryrapport, meldt Misset Horeca in het artikel op de website. "In onze terminologie is heet dat 'stopkracht'. En dat heeft Canella Breda dus goed begrepen." 

De eigenaar raakte zelfs geĆ«motioneerd toen bekend werd dat de zaak bij de toptwintig was geĆ«indigd, laat een medewerkster enthousiast weten. "We gingen van een plek in de top vijftig, misschien veertig uit. In de toptwintig eindigen is dan heel mooi." Het voelde voor het personeel van de lunchroom als een waardering van hun werk. "Echt fantastisch." Een grote beker of waardecheque houdt Canella er niet aan over. "Maar die eervolle vermelding is voor ons zeker het belangrijkst", aldus de medewerkster. 

Sterke gastvrijheid
In het verdere juryverslag komen vooral de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bediening aan de orde en die scoren goed. Ook op het professionalisme scoort de zaak goed, laat de jury weten. "Want Canella Breda heeft een erg goed terras met een leuke, sfeervolle, moderne aankleding. Erg uitnodigend en we waren er dan ook heel erg graag." 

't Gerecht in Heerenveen heeft volgens het horecablad het beste terras van het land. Voor de tophonderd werden 400 terrassen bezocht.