Afbeelding
Foto: BKB

Bredase heeft hoofdrol in nieuwe overheidscampagne tegen ouderenwerkeloosheid

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - Majorie van Son (60) uit Breda heeft een nieuwe rol in een overheidscampagne en reclamespotje Uit Ervaring tegen ouderenwerkloosheid in Nederland. Ze is is gecast wegens haar ervaring met het switchen van baan na haar vijftigste. De campagne wordt uitgevoerd in naam van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Momenteel werkt Van Son bij het autobedrijf Rüttchen Automotive B.V., waar ze op 54-jarige leeftijd begon met werken als HR-manager. In haar nieuwe functie is ze zelf bezig met het werven en selecteren van nieuw personeel. Door haar eigen ervaringen kijkt ze niet naar leeftijd of afkomst. "Je hoort veel dat vijftigplussers vaker ziek zijn, dat ze duur zijn en niet flexibel. Daar heb ik nog nooit iets van gemerkt. Het gaat niet om leeftijd, maar om wat iemand beweegt. Je hebt vijftigplussers die barsten van de energie en je hebt dertigers die zijn uitgeblust. Age is just a number", aldus Van Son. 

Aantrekkende economie, weinig respijt
De economie trekt aan en sinds 2016 daalt de langdurige werkloosheid in Nederland. Onder vijftigplussers lijkt de werkloosheid echter minder snel te dalen dan onder jongeren. Vijftigplussers die hun baan verliezen komen vaak lastiger aan een nieuwe baan. Langdurig werkeloos blijven is dan vaak het resultaat. Dit komt deels door vooroordelen bij werkgevers over oudere werknemers. 

Het filmpje waarin Van Son te zien is:

Volgen
De nieuwe overheidscampagne is bedoeld om werknemers, werkzoekers en werkgevers te inspireren, dit doet de overheid door de verhalen van mensen uit de praktijk te delen met het publiek. Dit om mensen ervan te overtuigen dat vijftigplussers nog altijd veel toegevoegde waarde hebben op de arbeidsmarkt. Op www.uitervaring.nl is het verhaal van Van Son te volgen.