Terrasweer
Terrasweer Archief BredaVandaag

Terraskoopkracht het hoogst in Breda: Meer rondjes voor minder

Door: Guus Arnouts Economie

BREDA - In het jaarlijkse terrasonderzoek door horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners komt Breda als beste terrasstad van Nederland uit de bus als het om 'terraskoopkracht' gaat. Met een gemiddeld besteedbaar inkomen kun je in Breda ongeveer 23,5 rondjes per week bestellen. Ook is Breda na Zwolle de goedkoopste stad om een rondje te geven. 

Meer voor minder dus. Een rondje (21,60 euro) is hier gemiddeld net iets duurder dan in Zwolle, de goedkoopste terrasstad in Nederland. De lijst wordt aangevoerd door Amsterdam; in de hoofdstad betaal je meer dan 25 euro voor een rondje. De terraskoopkracht ligt overigens ook dit jaar in Groningen het laagst: daar kun je met een gemiddeld besteedbaar inkomen 'slechts' 18,7 rondjes per week bestellen.

Het onderzoek door Van Spronsen & Partners wordt jaarlijks onder de grote steden van Nederland gehouden.
 

Bieren in de lift
Ook zit de verkoop van speciaalbieren nog altijd in de lift, aldus het adviesbureau. "Met name weizen-, wit- en blond bier populair. Ook radlers en rosé bieren doen het goed op het terras, evenals lokaal gebrouwen bieren." De sterkste groei zit echter in het alcoholvrij bier, aldus het rapport. "De consumptie hiervan steeg afgelopen jaar met 24,7 procent."