Eigenaresse Gertruud van Beijnen met haar man voor het nieuwe pand in Princenhage.
Eigenaresse Gertruud van Beijnen met haar man voor het nieuwe pand in Princenhage. Foto: Zoet

Na taart voor Wesley Sneijder ontplofte Zoet; verhuizing aanstaande

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA - Cupcake- en taartenwinkel Zoet verhuist per half oktober vanuit de Belcrum naar Princenhage. De winkel verhuist omdat het huidige onderkomen aan de Minister Kanstraat te klein is geworden.

Eigenaresse Gertruud van Beijnen opende Zoet een jaar geleden nadat ze eerst vijf jaar vanuit huis had gewerkt. Afgelopen jaar ‘ontplofte’ haar opdrachtenportefeuille ineens. “Dat komt omdat ik een taart mocht maken voor Wesley Sneijder. Daarmee kwam ik op TV en toen ging het hard.”

Te klein
Zo hard dus dat het pand dat ze huurde van Deli te klein werd. “Het was een hartstikke fijne samenwerking, zeker omdat ik tot 14.00 uur de keuken mocht gebruiken. Maar ik heb tot 18.00 uur een keuken nodig, want ik maak alles zelf”

Daarom postte ze begin juli op Facebook een bericht dat ze op zoek was naar een nieuwe ruimte. “En ‘s middags ben ik al gaan kijken”, lacht ze.

Die locatie is in Princenhage. Zoet de winkel onderkomen gevonden aan de Dreef 1. Daar zat tot voor kort snoepwinkel Holly Jolly, die daar sinds maart 2015 gevestigd was. Deze winkel gaat verder als webshop met een keer per week een afhaalpunt bij restaurant D’n Heerlijckheid. “Maar wij gaan ook bepaalde producten verkopen die zij verkocht, zoals speciale nogat.”


Keuken

Zoet krijgt 1 september de sleutel. “Het is een super leuk authentiek pandje”, aldus eigenaresse Gertruud.  Ze gaat eerst verbouwen. “De winkel is al ver op orde, maar achter moet van het magazijn een gekoelde keuken gemaakt worden.”

Tot de opening half oktober van de nieuwe locatie is zoet open aan de Minister Kanstraat. Daar breidt het bedrijf ook meteen uit. De dochter van Gertruud komt vast bij haar werken.