Afbeelding

Wilhelminastraat wordt ‘eindelijk’ vernieuwd

Economie

BREDA - Eindelijk is het zover: de Wilhelminastraat wordt vernieuwd. “We zijn al 25 jaar aan het vragen of de straat eindelijk kan worden opgeknapt. We zijn heel blij dat het nu echt gebeurt” zegt Coen Bastiaansen van de Gastronoom en bestuurslid van het Ondernemersfonds Breda.

“Onze straat kwam maar niet aan de beurt, want de riolering is nog heel goed”, vertelt hij. “De Nieuwe Ginnekenstraat en de Ginnekenweg hadden een slechtere riolering dus die kwamen eerder aan de beurt. Net als de Baronielaan.”

Het opknappen van de straat is hard nodig volgens hem. “Alles wordt nieuwer en strakker, zodat het weer jaren mee kan. De nieuwe bomen worden dieper in de grond gezet dan de zielige boompjes die er nu staan. Dat is in een stad wel nodig.”

Er komen nieuwe granieten stenen en stoepranden in de straat te liggen. De stoeptegels worden diagonaal gelegd, “want dat is mooier” zegt de ondernemer lachend. Ook komen er groene haagblokken met hoge bomen. De winkelier vindt al het groen in de straat een hele verbetering.

Bastiaansen was namens de winkeliers nauw betrokken bij het inrichten van de straat. “Normaal gesproken is de straat vijf meter breed omdat het een 30 kilometerweg is. Ik heb ervoor gezorgd dat het 5,5 meter breed is. De vrachtwagens kunnen er straks makkelijker stilstaan zonder dat er een opstopping ontstaat.”

In 2016 zijn de kruispunten vernieuwd. “Dat was puur omdat de stoplichten kapot waren, dus dan komt er haast bij”, zegt hij. “Aansluitend zouden ze de onze straat meenemen, maar dat werd telkens vooruitgeschoven door de gemeente omdat er geen geld voor was.”

Er zitten niet alleen voordelen aan het vernieuwen van de straat. “Omdat de straat nu is opgebroken, nodigt het niet uit om er langs te lopen. Daardoor lopen we wel wat klanten mis.” De werkzaamheden duren nog tot half november.

Afbeelding