De latere winnaar Roderick Rodenburg van Synple pitcht voor de jury in 2016.
De latere winnaar Roderick Rodenburg van Synple pitcht voor de jury in 2016.

Elf bedrijven maken kans op Bredase Startup Award 2018

Door: Wijnand Nijs Economie

BREDA - Nog elf bedrijven maken kans op de  Breda Startup Award. De bedrijven zijn door de eerste selectie gekomen, waarvoor ongeveer 40 bedrijven zich hadden aangemeld.

De elf bedrijven geven op vrijdag 5 oktober op de CM Campus een korte presentatie van hun bedrijf. Een deskundige jury beoordeelt deze presentaties en selecteert drie startups die verder begeleid worden naar de finale op 21 november bij NAC.

Met de organisatie van de Startup Award wil de gemeente Breda beginnende innovatieve ondernemers een podium bieden. “Startende bedrijven zijn belangrijk voor de vitaliteit van onze economie”, aldus de gemeente. In Breda starten jaarlijks zo’n 2500 bedrijven, samen goed voor ruim 3500 nieuwe arbeidsplaatsen. “Reden genoeg om deze groep te ondersteunen en te begeleiden, zodat zij succesvol worden en kunnen groeien.”

De elf geselecteerde bedrijven zijn RoomRaccoon, Aruna Lighting, Huiscleaning.nl, Combekk, 3Dmouthguard, Insightz, POWERNAPP, Airqon, THAR, Kaplock en Homy. Bij hun pitches vrijdagochtend vanaf 8.15 uur is publiek welkom. De organisatie hoopt dat  ondernemers en investeerders zich melden via de website van de Breda Startup Award. Honderd geïnteresseerden hebben zich al gemeld.

Het is de vierde keer dat de Breda Startup Awards worden uitgereikt.