Logo bredavandaag.nl
Het pand waar de Winford Academy komt.
Het pand waar de Winford Academy komt. (Foto: Anko Stoffels)

Particuliere middelbare school naar Breda

  Economie

BREDA - Breda krijgt een particuliere middelbare school. Initiatiefnemer is Winford, dat eerder ook een basisschool opende. De Winford Academy is vanaf augustus 2019 geopend voor leerlingen van het vmbo, de havo en het vwo.


De school start met klassen van maximaal twaalf leerlingen. Vanwege de omvang van de klassen, laat Winford in eerste instantie maximaal veertig kinderen toe. Basisschool Winford opende in augustus 2017 zijn deuren in de voormalige Doopsgezinde Kerk in Boeimeer.

De Winford Academy komt aan het Stationsplein 2. De school richt zich niet alleen op Bredase jongeren, maar ook op leerlingen uit de regio.

Winford kenmerkt zich door maatwerk en kleinschaligheid. “Wij weten goed in te spelen op de persoonlijke behoeftes, die per kind heel erg kunnen verschillen”, stelt Winford-decaan Elke Schellens. Leerlingen zijn elke dag van half negen tot vijf op school. “Als ze naar huis gaan is alles af, ze krijgen dus geen huiswerk mee”, aldus Schellens.

Er is voor elk vak een klassikaal didactisch gedeelte, een huiswerkdeel én een verdiepend deel dat per kind verschilt. “Pas als kinderen veertien à vijftien jaar zijn, gaan ze kiezen wat bij hen past: vmbo, havo of vwo.”

De Winford Academy is de eerste particuliere middelbare school die ook vmbo aanbiedt. De inhoud verschilt sterk van die van andere vmbo-opleidingen in het land. Naast Economie en Ondernemen is ICT, Media en Vormgeving één van die praktijkprofielen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief