Logo bredavandaag.nl
Restaurant Mirabelle.
Restaurant Mirabelle.

Inboedel Mirabelle te koop via online veiling

  Economie

BREDA - Borden, kommen, warmhoudlampen, een wasmachine en een stofzuiger. Deze en nog honderden andere items van het onlangs gesloten restaurant Mirabelle staan te koop op een online veiling.


Het restaurant sloot per 1 november. Restaurantketen Loetje heeft het etablissement in goed overleg overgenomen. De oude inventaris wordt door de voormalige eigenaren geveild. De online veiling is 7 november van start gegaan en sluit 19 november. Wie de producten anders wil bekijken dan alleen online, kan 13 november tussen 9  tot 12 uur terecht in het pand aan de Doctor Batenburglaan.

De inboedel verkeert volgens veilinghuis Troostwijk in prima staat. Naast de stijlvolle inrichting van het restaurant, wordt ook de totale inrichting van de keuken en het terras geveild. Alle meubilair komt van het in de horeca welbekende merk Satelliet Meubelen. “Van (terras)meubilair, keukeninrichting en serviesgoed tot markiezen en parasols: werkelijk álles gaat onder de virtuele hamer”, vertelt Stijn Raijmakers, die de online veiling samen met Troostwijk Veilingen organiseert.

Met de opbrengst van de veiling en de verkoop van Mirabelle verhuist de voormalige eigenaar naar Frankrijk om daar zijn lang gekoesterde droom van een eigen bed & breakfast te verwezenlijken. “De opbrengst van deze veiling helpt hem daar onder andere bij. Bovendien draagt deze veiling bij aan de circulaire economie, die hergebruik van materialen stimuleert”, aldus de veilingmeester.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief