Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Boaz Adank geven het startsein van de nieuwe naamgeving van de snelle lijnen.
Gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Boaz Adank geven het startsein van de nieuwe naamgeving van de snelle lijnen. (Foto: Provincie)

Snelle bussen Brabant heten voortaan Bravodirect

  Economie

BREDA - De snelle en frequente buslijnen in Brabant heten voortaan Bravodirect. De bussen worden binnenkort in heel Brabant voorzien van dezelfde naam en hetzelfde uiterlijk. Ook de bushaltes worden de komende weken voorzien van een nieuw en herkenbaar uiterlijk.


Tot nu toe reden in West- en Oost-Brabant HOV-bussen onder de naam Volans. In Zuidoost-Brabant reden de lijnen onder de naam Bravo, net als de stad en streekbussen. De uniforme naam moet onduidelijkheid bij reizigers voorkomen. Gedeputeerde Christophe van der Maat lanceerde het nieuwe uiterlijk van de Bravodirect-bussen en de bushaltes woensdag officieel samen met wethouder Boaz Adank van gemeente Breda bij de vernieuwde halte aan de Hogeschoollaan in Breda.

Het netwerk van snelle bussen bestaat in Brabant uit 30 directe buslijnen met goede aansluitingen op andere bussen en de trein. Deze bussen hebben meer comfort dan de reguliere lijnen en ook de frequentie waarin ze rijden, met name in de spits,is hoger.

De Brabantliners (400-lijnen) in West-Brabant vallen ook onder Hoogwaardig Openbaar Vervoer maar blijven als merknaam bestaan.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief