Eerdere editie van Love and Marriage, toen georganiseerd door een andere organisator.
Eerdere editie van Love and Marriage, toen georganiseerd door een andere organisator. (foto Nienke van Denderen)

Update: Afgelaste Love and Marriage Beurs gaat door als Trouwbeurs

  Economie

BREDA - De exposanten van de voor dit weekend geplande, maar afgelaste Love and Marriage Beurs hebben besloten zelfstandig toch de beurs door te laten gaan. Ze doen dat samen met evenementenlocatie Breepark. Dat laat een woordvoerder van Breepark weten.


Beursorganisator DK Organisatie en Advies meldde donderdagavond op Facebook dat de beurs niet zou doorgaan. Hij verwees naar een conflict dat er zou zijn met verhuurder Breepark. In het bericht stelt de organisator dat met de beursdeelnemers spoedig contact opgenomen wordt. Volgens woordvoerder Peter van Hooydonk van Breepark was er geen sprake van een conflict. "De organisator heeft zelf de stekker eruit getrokken." 

Voor de beurs hadden zich meer dan dertig exposanten aangemeld. "Zij stonden toch al klaar om vandaag de beurs in te gaan richten", laat Van Hooydonk weten. "Wij hebben laten weten dat de deur open staat, de hal is toch beschikbaar." Breepark was én is niet de organisator van de beurs, die nu Trouwbeurs heet. "Maar in de ogen van veel bezoekers is dat wel zo. Wij vinden dit ook niet leuk, vandaar dit initiatief." De standhouders zorgen zelf voor een presentatie, waar in de oorspronkelijke opzet een standbouwer zou komen. 

Madelon Moor van Tante Plomm zou op de beurs staan. "Ik las het bericht deze morgen in mijn mail en toen heb ik wel een uur voor me uit zitten staren." De Bredase ondernemer betaalde €1000 voor deelname. "Dat geld wil ik natuurlijk wel terug", vertelde Moor vrijdagmorgen. Dat is nog steeds zo. Inmiddels heeft ze besloten dat ook zij naar de geïmproviseerde beurs gaat. "Alle voorbereidingen had ik al getroffen. Het wordt anders dan de oorspronkelijke opzet, maar we gaan er het beste van maken." En de 500 cupcakes die ze had gemaakt? "Die gaan gewoon mee." 

Op de Facebookpagina staan teleurgestelde reacties van bezoekers die kaartjes hadden gewonnen of al hadden aangeschaft. Zij kunnen gewoon terecht op de beurs, vertelt Van Hooydonk. "De toegang is gratis. Mensen die een kaartje hebben gekocht, moeten bij de organisator zijn om hun geld terug te krijgen." 

Over de financiële consequenties voor Breepark, wil Van Hooydonk nog niets zeggen. "Dat is voor na het weekend."

(update 12.52 uur)FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief