Anne en Hannah van stichting Buddy To Buddy Breda.
Anne en Hannah van stichting Buddy To Buddy Breda. (Foto: Citymarketing Breda)

Breda zoekt inspirerende stadsgenoten als 'Smaakmakers'

  Economie

BREDA - Gemeente Breda en Citymarketing Breda zijn onder de noemer Smaakmakers op zoek naar ‘bijzondere, veelzijdige, spraakmakende, heldhaftige, ondernemende, vrijgevige, gepassioneerde en inspirerende bewoners die iets voor hun stad betekenen’.


Vanaf 12 november kan elke Bredanaar tussen de twaalf en achtentachtig jaar zichzelf of een ander opgeven als Bredase Smaakmaker. Hiervoor is een speciaal platform gelanceerd. Doel van de initiatiefnemers is het tonen van de veelzijdigheid en diversiteit van de Bredanaar. Een vakjury gaat de inzendingen beoordelen en de komende tijd bekend maken wie zich daadwerkelijk een van de Smaakmakers van Breda mag gaan noemen.

De verhalen zijn terug te lezen op de site www.bredasesmaakmakers.nl. Ook kunnen mensen de verhalen delen via het Facebook en Instagram kanaal ‘Welkom in Breda’.

Als voorzet zijn alvast zes Bredase Smaakmakers op het platform gezet. “Zoals Anne en Hannah, die met hun stichting Buddy To Buddy Breda vluchtelingen en Bredanaars dichter bij elkaar brengen. Of docente Dianne Kikstra, die met Welkomsttaal vluchtelingen en expats in de centrale bibliotheek van Breda laat kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast is ook Jeroen de Bont, beter bekend als Dokter Worst, een Bredase Smaakmaker.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief