Jan en Pauline van der Sluijs.
Jan en Pauline van der Sluijs. (Foto: Salon de Provence)

Twee Bredase restaurants met Bib Gourmand: 'Moeten we trots op zijn'

  Economie

BREDA - De Bredase restaurants Salon de Provence en De Stadstuin hebben wederom een Bib Gourmand gekregen van Michelin. De Bib Gourmand is een waardering voor restaurants die voor maximaal €37 een driegangenmenu aanbieden.


Voor Salon de Provence in Breda is dit voor de tiende keer dat deze waardering door Michelin, bekend van de sterren, werd toegekend. “Daar zijn we super trots op”, laten Jan en Pauline van der Sluijs van het restaurant aan de Ginnekenweg weten. “Het is een opsteker, een teken dat je een mooi menu biedt en dat de koks als tien jaar dit niveau vasthouden.”

Het restaurant bereidt zijn gerechten met, zo zeggen de eigenaars, ‘veel aandacht voor eerlijke producten, biologische groenten  en kruiden, zelfs bloemen uit eigen tuin. “We letten op de herkomst van vlees en werken met MSC gecertificeerde vis, we maken alles vers en bakken zelfs ons eigen brood, we koken met weinig zout en vetten.”

In Nederland zijn er in 2018 in totaal 135 restaurants die een Bib Gourmand hebben gekregen. Naast Salon de Provence, is dat ook De Stadstuin. “Het is knap, voor de Stadstuin is het de vijfde keer Bib, voor Salon de Provence zelfs de tiende op rij”, stelt Dex Bos van Smakelijk Breda.

De erkenning van Michelin is er eentje van waarde, geeft Bos aan. “Het wordt gezien als een halve Michelinster. Het laat zien dat ze al jarenlang, structureel met een goede prijs-kwaliteit verhouding een driegangen keuzemenu serveren. Daar moeten we in Breda trots op zijn. Het is echt terecht dat deze restaurants een Bib Gourmand hebben gekregen. We hebben in Breda twee van deze restaurants, en een met een Michelinster. Dat moeten we koesteren.”