Foto: Wijnand Nijs

Koopjesgekte Black Friday slaat ook in Breda toe

  Economie

BREDA - De uit Amerika overgewaaide aanbiedingenvrijdag Black Friday landt dit jaar ook in alle hevigheid in Breda. Deze vrijdag doen er meer dan 100 bedrijven in Breda mee aan de aanbiedingenslag om de koper.


Dat meldt het Ondernemingsfonds. Black Friday is een fenomeen dat de afgelopen jaren is komen overwaaien vanuit de Verenigde Staten. De vrijdag na Thanksgiving zijn Amerikanen vrij en vanuit de retail ontstond de gewoonte om op deze vrije dag de consument te verleiden met aantrekkelijke acties en kortingen.

Veel winkels in Breda haakten hier vorig jaar al individueel op in, stelt het ondernemersfonds. “Na een peiling onder alle bedrijven in de binnenstad van Breda is besloten dat we collectief inhaken op Black Friday en de consument zo gaan verrassen. Ruim 100 bedrijven in de binnenstad hebben aangegeven dat zij meedoen.”

Hoewel vrijdag 23 november geen officiële koopavond is, blijft een aantal winkels naar verwachting toch wat langer open. De winkels in de Barones zijn in ieder geval allemaal extra lang geopend tot 21.00 uur.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief