Breda heeft belangstelling voor de letters.
Breda heeft belangstelling voor de letters. (Foto: daryl_mitchell/flickr.com)

Breda wil letters I amsterdam: 'Wat vraagt u voor de R, de E, de D en de A

  Economie

BREDA - Met een luchtige en ludieke mail probeert de Bredase wethouder Boaz Adank zijn Amsterdamse collega Udo Kock te verleiden de letters 'I amsterdam' aan Breda te verkopen. In de mail, waar Adank overigens wat letters erbij tovert tot I am amsterdam', geeft hij namens Breda aan belangstelling te hebben. Wel vraagt hij zich af of er nog ergens een B ligt.


Adank mailt de wethouder, met in cc de Bredase pers, dat hij vanochtend wat op Marktplaats zat te neuzen en zag Amsterdam de grote letters in de aanbieding heeft. “Blijkbaar is de kogel door de kerk en gaan ze nu echt de deur uit. In eerder contact met uw voorganger Jan Paternotte liet ik al weten dat wij graag een plekje bieden aan toeristen. Ook in de letters hebben we interesse. Althans, in een deel van de letters.”

De Bredase wethouder, onder meer verantwoordelijk voor de binnenstad, wil weten wat Kock vraagt voor de R, de E, de D en de A? “En mocht u toevallig nog ergens een B in een opslag hebben liggen, dan hebben we ook interesse. Maar als het een volledig pakket is dan overwegen wij de letters in zijn geheel over te nemen. In Breda brengen we het samen.”

In de mail maakt hij duidelijk dat Breda nog wel ruimte heeft voor de populaire letters. Wel wil de wethouder weten in welke staat ze zijn. “Zijn ze een beetje stoffig geworden? Is de verrassing eraf? Wat dat betreft zie ik ook voldoende perspectief voor een herplaatsing in mijn voor iedereen toegankelijke stad, want toeristen worden bij ons doorgaans behoorlijk overdonderd door het brede aanbod in cultuur, erfgoed, groen, gastvrije horeca en betoverende ontdekkingstocht langs kleine boetiekjes en grote winkelketens. Laatst nog zijn wij genomineerd voor meest toegankelijke stad van Europa.”

Adank hoopt dat Amsterdam, als de prijs redelijk is, ze kan komen brengen. “Ik zie dat u er voor Sinterklaas van af wilt. Wij zouden dit best een leuk cadeautje van de hoofdstad vinden. Als u vandaag nog even in de auto of rechtstreekse internationale treinverbinding springt, bent u met ongeveer een uurtje in de Parel van het Zuiden. Eenvoudiger bereikbaar dan Friesland en voor de andere geïnteresseerde, Madurodam, zijn de letters toch veel te groot.”

Mocht Kock afreizen, dan waarschuwt hij hem. “Vergeet u dan niet om even tegen uw vrouw te zeggen dat het wellicht iets later wordt? Want meestal lukt het bezoekers van onze stad niet om op de geplande tijd huiswaarts te keren…”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief