Voorste rij, van links naar rechts: Anne Hettinga - voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, Elizabeth Minneman - voorzitter College van Bestuur van Breda University of Applied Sciences en Debbie Dermout - Academy Director Academie Built Environment & Logistics Achterste rij, van links naar rec
Voorste rij, van links naar rechts: Anne Hettinga - voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, Elizabeth Minneman - voorzitter College van Bestuur van Breda University of Applied Sciences en Debbie Dermout - Academy Director Academie Built Environment & Logistics Achterste rij, van links naar rec (Foto: Arriva)

Gezamenlijk onderzoek Arriva en BUAS naar mobiliteit

  Economie

BREDA - Arriva en Breda University of Applied Sciences gaan samenwerken in onderzoek naar mobiliteit. In het project, waarvoor een samenwerking voor vier jaar is aangegaan, gaan vervoerder en hogeschool nieuwe mobiliteitsoplossingen in reizigersvervoer in kaart brengen.


De samenwerking komt voort uit de veranderingen in personenvervoer, die volgens de partners ontstaan door een veranderende balans tussen werk, studie en privé, het intensieve gebruik van social media en data, nieuwe consumptiestijlen en de stijgende welvaart.

“Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo is de reiziger niet langer het sluitstuk van de keten, maar staat de passagier centraal bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen in het reizigersvervoer”, aldus het gezamenlijke persbericht.

Gekeken wordt naar reisoplossingen tussen trein, bus, fiets en (deel)auto. Maar ook het vraagstuk hoe flexibel kan een mobiliteitsoplossing zijn en waar zit de scheidslijn tussen geniaal maatwerk en een oplossing die de gebruiker niet meer snapt, komt aan de orde.

Arriva en Breda University gaan kennisdelen via gezamenlijke studieprojecten, werkbezoeken, stages en gastcolleges.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief