Een artist impressie van het plan dat er was.
Een artist impressie van het plan dat er was.

'Strandpaviljoen' Asterdplas van de baan

  Economie

HAAGSE BEEMDEN - Horecaondernemer Patrick van Asch ziet af van zijn plannen voor een strandpaviljoen-achtige horecagelegenheid aan de rand van de Asterdplas. "Ik proefde zoveel weerstand, dat ik jarenlange procedures voorzag. Daar heb ik geen zin in."


Van Asch lanceerde zijn plannen in april van dit jaar. "We hadden alle belanghebbenden uitgenodigd, daar bleek veel weerstand."

Best tot zijn recht
Tijdens de avond presenteerde de ondernemer het ontwerp en zijn idee erachter. Dat plan voor een strandpaviljoen-chalet-achtig pand volgde nadat hij in 2017 de Texas Hoeve overnam. "We zijn toen gaan tekenen voor een nieuw pand op de huidige plaats, daar kwam dit uit. Vervolgens zijn we gaan kijken waar dit pand het best tot zijn recht zou komen met de investering die we daarvoor zouden moeten doen. Dat bleek op die plek op het strand."

Aanwezigen op de informatiebijeenkomst vreesden geluidsoverlast. Onterecht, stelt Van Asch. "Ik zou wel gek zijn. Geluid draagt ver over het water, een keer een bruiloft waar je over de geluidsgrens gaat en je bent daar klaar. Elke weekend beachparty's? Juist niet."

Het lukte hem echter niet de aanwezigen te overtuigen, ook al hoorde hij uit de wijk ook positieve geluiden. "Maar op deze manier zag ik mezelf drie jaar lang met een aktetas naar het Stadskantoor gaan voor wijziging van het bestemmingsplan, ecologisch plan en de bezwaren daartegen. Die energie steek ik liever in andere zaken."

Nog steeds veel potentie
Wat gebeurt er dan nu met de Texas Hoeve? "We zijn nu het bestaande pand aan het verbouwen en we zijn vanaf nu op zoek naar een ondernemer die het pand wil huren en of de exploitatie wil pachten. De verbouwing is in maart klaar.", aldus de horecaondernemer, die nog steeds gelooft in de locatie. "Ook op deze manier heeft deze zaak ontzettend veel potentie."


 

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief