Impressie zoals het nieuwe woonstraatje eruit zou kunnen gaan zien.
Impressie zoals het nieuwe woonstraatje eruit zou kunnen gaan zien. (Foto: Maas-Jacobs Vastgoed)

Veertien woningen bij Laminaatfabriek Wilhelminasingel

  Economie

BREDA - Op het terrein van de Laminaatfabriek aan de Wilhelminasingel komen in totaal veertien nieuwbouwwoningen. De samenwerkende partijen Maas-Jacobs Vastgoed en Somnium Real Estate legt leggen momenteel de laatste hand aan het ontwerp. Verwachting is dat het plan volgend jaar lente in de verkoop gaan gaat.


Van de veertien woningen komen er twee herenhuizen op de plaats van de laagbouw van de Laminaatfabriek aan de Wilheminasingel, rechts naast de Verfkoning. “Die huizen aan de Wilhelminasingel worden redelijk groot, met drie bouwlagen en een plat dak, aansluitend op de stijl de rest van de bestaande bebouwing aan de singel”, vertelt ontwikkelaar Jeroen Stoutjesdijk.

Achter de laagbouw staat nog een aantal pandjes op hetzelfde terrein. Die worden gesloopt. “Op de plaats daarvan komen twee blokken van respectievelijk vier en acht woningen. De ene met drie bouwlagen en de ander met twee bouwlagen.”

De partijen hebben voor het ontwerp Bedaux de Brouwer architecten ingeschakeld, het bureau dat ook het ontwerp maakte voor Gasthuyspoort. “Inmiddels hebben we de eerste opmerkingen teruggekregen van de gemeente en gaan we die verwerken in het bestemmingsplan. Dat is begin medio 2019 definitief, verwachten we.”

De woningen worden gasloos en gaan verwarmd worden door een systeem met bodemwarmte per woning. “Daarnaast komt er gebalanceerde ventilatie voor optimaal comfort en werking van het installatieconcept en kunnen kopers waarschijnlijk kiezen voor zonnepanelen.”

Het is nog niet bekend wat de woningen gaan kosten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief