Pools restaurant Po Staropolsku
Pools restaurant Po Staropolsku (Foto: Robbert Temmen)

Nieuw in Belcrum: Pools restaurant Po Staropolsku

  Economie

BREDA- Het Pools restaurant Po Staropolsku (vertaald: in het oud Pools) opent over twee weken haar deuren in de Belcrum. Het restaurant komt op in het pand waar voorheen het buurtrestaurant Maritz Slow Food zat.


De twee eigenaressen Patrycja Luczywek en Beata Rzepka komen allebei uit Polen, maar zijn opgegroeid in Breda. Beata vertelt dat ze vroeger al samen een restaurant wilden beginnen, maar nog niet wisten wat voor soort restaurant. “Toen deze kans zich voordeed, aarzelden we niet en besloten we om dit met twee handen aan te pakken.”

Wat komt er in het restaurant op het menu? “Polen eten graag varkensvlees en zijn dol op soep. Eigenlijk is de Poolse keuken te vergelijken met de Nederlandse en Duitse keuken. Maar wij zullen ook andere soorten en halalvlees aanbieden voor onze gasten. In ons restaurant is iedereen welkom”, vertelt Patrycja.

Is Po Staropolsku het eerste Poolse restaurant in Breda? “Dat durf ik niet te zeggen”, vertelt Patrycja. Over iets meer dan een week gaat het restaurant open. Deze dagen zijn de twee druk bezig met het zetten van de puntjes op de i.

Inmiddels staan de tafels en stoelen al op hun plek. “Zaterdag 15 december gaan we open”, vertelt ze. Maar nu nog even schoonmaken en poetsenFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief