De licht aangepaste gevel in de St Janstraat van het voormalige pand van Brejaart
De licht aangepaste gevel in de St Janstraat van het voormalige pand van Brejaart (Foto: Maas-Jacobs)

'Restaurant in voormalige Brejaart-pand zijde St Janstraat'

  Economie

BREDA - De voormalige magazijningang van sportwinkel Brejaart aan de St Janstraat krijgt een horecafunctie. Het pand behoudt zijn typische jaren zestig-uiterlijk. Wel worden de huidige raampartijen verlengd tot bijna op de grond.


"Er mag een restaurant komen, daar mikken we op", geeft Maurice Vermeulen van B2RE. Volgens de vergunning zou er ook een winkel mogen komen. "Maar een restaurant past volgens ons beter bij de St Janstraat, die steeds meer een volwaardige horecastraat wordt."

Daglicht
Het pand heeft twee niveaus, 103 vierkante meter op een verhoging op de begane grond. "Daarnaast is er 270 meter in het souterrain, waar je daglicht hebt doordat de ramen aan die kant van het pand zijn doorgetrokken tot bijna op de grond."

Het uiterlijk van het pand blijft dicht bij de gevel zoals ie al jaren was. In een van de eerdere plannen stond een andere gevel. Dat bleek technisch en kostentechnisch nogal ingrijpend, aldus Vermeulen. "Dan zou je de hele gevel moeten vervangen."

Volwaardige zaak
Vermeulen, verantwoordelijk voor de invulling van het horecadeel, ziet dat niet als een nadeel. "Nu wordt het weer een open gevel, naar de straat toe. Dat is niet historiserend, dat klopt. Maar belangrijker is dat er een volwaardige zaak komt, geen magazijningang, Op die manier brengt dat weer leven in de straat. Dat geeft een kwaliteitsverbetering."

De verbouwing moet tweede kwartaal 2019 gereed zijn. Volgens de makelaar zijn er al gesprekken met een aantal partijen. "Je merkt hoe verder het bouwproces is, hoe makkelijker mensen er doorheen kunnen kijken. Het was natuurlijk een oud-bank-gebouw, dat heel gesloten was."

Aan de kant van de Veemarktstraat krijgt het pand een winkelfunctie. Omoda neemt daar zijn intrek. Op de verdiepingen komen appartementen aan weerszijden.

FOTOSERIES